Lokakuun lopussa meidän perhe muutti taajamasta n. 25 kilometriä taajaman ulkopuolelle eli maaseudun rauhaan. Vuoden alusta muutimme mummulan nurkista muutaman kilometrin päähän omaan vuokrakotiin. Mummulassa kun asuimme, niin Ransu ei tainnut aina oikein tietää kuka hänen isäntä oikeastaan on, ja itsellä meinasi olla hieman Ransun kanssa ongelmaa, ei meinannut minua totella ja meinasi näykkiä.

Nyt kun olemme jälleen omassa huushollissa, niin ongelmaa ei ole ollut.

Jänismetsällä Ransu on käynyt sekä yksin että veljensä Eetun kanssa. Saalistakin on tullut, muutaman pupun verran. Jänismetsästyksen intoa  on hieman hiivuttanut ilvesvaara. Anoppilan lähettyvillä, missä puoliso käy metsällä, on paljon ilveksiä. Ransulla ei vielä ole tutkapantaa, joten sellainen on kyllä ehdottomasti ensi talveksi saatava. Panta kun on niin mahdottoman kallis vempele, niin sillä se taitaa vielä olla ostamatta.

Ilmoittauduimme marraskuun lopussa Jyväskylän KV-näyttelyyn, mutta Ransun kohdalla luki että poissa. Ja näin olikin, sillä samalle päivälle osui meno, jota ei voinut siirtää. Näyttelyissä emme nyt sitten ole sen jälkeen käyneet, mutta kovasti olen jälleen kennelliiton sivuilta löytyvää näyttelylistaa katsellut ja muutama näyttely tässä lähellä olisi, johon on tarkoitus osallistua. Huhtikussa menemme Jämsään ryhmänäyttelyyn ja toukokuun lopussa 100 km:n päähän Mänttään kaikkien rotujen näyttelyyn. Kesäkuussa olisi Tuurin miljoonakoiranäyttely (80 km).  Heinäkuussa olisi näyttely myös lähellä, Laukaassa, mutta samalle päivälle sattuu pikkuveljeni rippijuhlat, joten Laukaan näyttely täytyy jättää väliin.

Elieli; vaikka Ransulla tod.näk. häntämutka onkin (sehän on hyvin pieni, eikä häntää nopsasti läpi vetäisemällä tunnu ollenkaan), niin sitähän ei ole kahdessa näyttelyssä huomattu ja sen takia aion näyttelyihin vielä uskaltautua. Mikäli se jatkossa siellä ongelmaksi muodostuu, niin sitten täytyy asia uudelleen miettiä. Mahtanee näyttelyissä muitakin häntämutkaisia koiruuksia käydä, en usko ollenkaan että Ransu ainoa on.

Match show: un mennään harjoittelemaan tämän kuun lopussa Äänekoskelle. Lisäksi olisi tarkoitus osallistua pennuille ja pennun mielisille tarkoitettuun pentukouluun, sillä Ransun perustaidot kaipaavat vielä hiomista.

Ransu saanee piakoin kissojemme Maunon ja Viirun lisäksi uuden eläinkaverin, sillä suunnittelemme toisen koiran ottamista. Tästä lisää toisen kerran, mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti.

Tässä talvikuvia Ransusta ja vähän muutakin!

 

Ransu ja Kaapo.

Ransu on vetänyt pieniä matkoja Vilmaa pulkassa. Kumpikin tuntui nauttivan, sekä Ransu että Vilma.

 

Meidän mäellä on paljon jäniksiä ja Ransulla riittääkin kävelylenkeillä paljon haisteltavaa.

Ransu sekä Easy Choicen koko D-pentue täytti 22.1.09  1-vuotta !

Tässä Vilma sekä Ransun veli Eetu. Eetulla on ollut sairautta, toivottavasti vast'ikään aloitettu lääkitys pitää vaivat kurissa. Sen päälle Eetu teki vielä tammikuussa viikon kestäneen karkumatkan, mutta onneksi karkulainen löysi tiensä takaisin kotiin.

 

Kaverukset Vimma ja naatu, kuten Vilma kutsuu itseään ja Ransua