Ransun pentueveli eli Eetu kävi tässä omistajansa Eijan (joka on siis mieheni pikkusisko) kanssa juuri hakemassa Ransun sekä Samin (mieheni) koirakouluun. Viime viikolla Ransu oli ensimmäistä kertaa koirakoulussa, joka kokoontuu täällä Saarijärvellä viikottain. Minä olin Ransun kanssa viime viikolla. Tarkoitus on, että  Sami pääasiassa käy siellä Ransun kanssa, mutta koska Sami tekee vuorotyötä, niin minäkin tulen siellä Ransun kanssa käymään. Mielelläni olisin kyllä itse sinne nytkin lähtenyt, sen verran mukavaa oli viime kerralla.

Viikko sitten Ransun kanssa harjoiteltiin kontaktin ottoa, luoksetuloa, istumista sekä hieman myös jälkeäkin! Kotona ollaan sitten useamman kerran päivässä harjoiteltu lähinnä kontaktia sekä istumista, hyvin tuloksin! Herkkupalat ovat kyllä hyvä kannuste ja kehut päälle! Ransu juoksee pikapikaa paikalle, kun kehun vaikkapa Vilmaa samoilla sanoilla -ja varmaankin samoilla äänenpainoilla. Kotona ollaan harjoiteltu myös "maahan" komennolla maahan menoa, ja sekin onnistuu jo hienosti.

Kaapo yritti ottaa Ransusta ja Eetusta kuvia, huonolla menestyksellä. Tämän parempaa kuvaa ei veljeksistä taida tällä hetkellä saada, sen verran on touhukasta meno yhdessä. 1510868.jpg