1508144.jpg Ransu on nyt 16 viikon ikäinen ja sai keskiviikkona toiset rokotuksensa eli kolmoisrokotteen sekä rabies-rokotteen. Ransu sai myös mikrosirun. Rabies-rokote ei Ransun mielestä tuntunut oikein mukavalta, taisi kirvellä. Mikrosiru taasen, vaikka laitettiin isolla ruiskulla, ei aiheuttanut harmia ollenkaan.

Eläinlääkäri totesi Ransulla häntämutkan. Häntämutkasta ei todennäköisesti ole koiralle mitään haittaa, liitännäissairaudet ovat ymmärtääkseni melko harvinaisia. Jos mutka olisi myös selkärangassa, se saattaisi aiheuttaa koiralle selkäongelmia. Ollaan kyllä huomattu, että Ransulla on ollut hännän melko päässä jonkinlainen rustottuma, joka on minun mielestäni isontunut muutaman viikon aikana ja näkyy silmälläkin katsottuna, kun asian tietää. Harmittavia asioita häntämutkassa on, että koska häntämutka on perinnöllinen sairaus, ei koiraa voi käyttää jalostukseen. Häntämutka on näyttelyissä nollaava virhe, joten näyttelyharrastus täytyy myös Ransun kanssa unohtaa. Jossain vaiheessa käytän kyllä Ransua näyttelyssä, haluan kuulla mitä siellä Ransusta ja myöskin häntämutkasta tuumataan.

Mutta Ransuhan ei ole tullut meille jalostus-tai näyttelykoiraksi, vaan perheenjäseneksi ja metsästyskaveriksi, joten meidän koiraharrastus ei tähän kaadu. Ja Ransun häntä heiluu yhtä ihanasti, oli siinä mutkaa tai ei.

Tarkoitus on kuitenkin käyttää Ransu lähiaikana röntgenkuvassa, jossa selviää onko mutkia muissa nikamissa.